Chipsy z jarmużu

Chipsy z jarmużu (1)

***

Ludzie mają dużą słabość do przekąsek. Jak się okazuję, przekąski mogą być jednocześnie smaczne i zdrowe. I do tego niewiele kosztują. O tym dlaczego do przygotowania warzywnych chipsów wykorzystałam jarmuż możecie przeczytać tutaj. Teraz bez wyrzutów sumienia można wskoczyć pod kocyk, włączyć dobry film i sobie chrupać 🙂

IMG_2742

 Składniki:

kilka liści jarmużu

łyżka oliwy

szczypta soli

szczypta pieprzu

pół łyżeczki słodkiej papryki lub chili

IMG_2747

Wykonanie:

1. Liście myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki.

2. Polewamy oliwą i doprawiamy.

3. Układamy na blaszce wyłożonej papierem.

4. Pieczemy około 5 -7 minut w 150 st, aż staną się chrupiące.

IMG_2757

Wartość odżywcza:

100 g jarmużu to tylko 44 kcal

IMG_2758