Batoniki orkiszowe z bakaliami

fff

***

Pakując drugie śniadanie warto zaopatrzyć się także w zbożową przekąskę, którą z pewnością polubią najmłodsi. Pełna orzechów i słodkich owoców będzie dobrą alternatywą dla sklepowych batoników. Zapraszam na przepis, który znajdziecie również w najnowszym magazynie PRO ZDROWIE, dostępnym w wielu miejscach w Rzeszowie lub online: https://issuu.com/dobrydom/docs/pz9_issu_

img_0814

Składniki:

(8 sztuk)

banan

2 szklanki płatków orkiszowych

łyżka pokrojonych migdałów

2 łyżki suszonej żurawiny

2 łyżki wiórków kokosowych

img_0827

Wykonanie:

  1. Wszystkie składniki mieszamy w rozgniecionym bananem.
  2. Gotową masę układamy równo w żaroodpornym naczyniu wyłożoną natłuszczoną folią lub papierem, mocno ugniatając.
  3. Pieczemy około 20 minut w 180 st.
  4. Gotowy, ostudzony placek kroimy na mniejsze kawałki.

batoniki-orkiszowe1