***
Pakując drugie śniadanie warto zaopatrzyć się także w zbożową przekąskę, którą z pewnością polubią najmłodsi. Pełna orzechów i słodkich owoców będzie dobrą alternatywą dla sklepowych batoników. Zapraszam na przepis, który znajdziecie również w najnowszym magazynie PRO ZDROWIE, dostępnym w wielu miejscach w Rzeszowie lub online: https://issuu.com/dobrydom/docs/pz9_issu_
Składniki:
(8 sztuk)
banan
2 szklanki płatków orkiszowych
łyżka pokrojonych migdałów
2 łyżki suszonej żurawiny
2 łyżki wiórków kokosowych
Wykonanie:
- Wszystkie składniki mieszamy w rozgniecionym bananem.
- Gotową masę układamy równo w żaroodpornym naczyniu wyłożoną natłuszczoną folią lub papierem, mocno ugniatając.
- Pieczemy około 20 minut w 180 st.
- Gotowy, ostudzony placek kroimy na mniejsze kawałki.