Jajeczne babeczki ze szpinakiem

babeczki-jajeczne-ze-szpinakiem

***

A gdyby tak zamiast tradycyjnej jajecznicy czy omleta zrobić babeczki? To fajna propozycja na drugie śniadanie. Pakujemy do pudełka i na wyjście jak znalazł. W przeciwieństwie do jajecznicy babeczki smakują dobrze także na zimno. Pokochają je dorośli jak i dzieciaki. Wybór dodatków jest nieograniczony 🙂

Składniki:

(5 babeczek)

3 jaja

50 ml mleka

łyżka dowolnych otrąb

kilka listków świeżego szpinaku

kawałeczek fety

sól, pieprz

img_0851

Wykonanie:

  1. Jaja rozbijamy widelcem razem z mlekiem i otrębami.
  2. Dodajemy przyprawy i pokrojone listki szpinaku.
  3. Gotową masę wlewamy do silikonowych foremek, na końcu do każdej z nich wrzucamy po 2-3 kosteczki fety.
  4. Całość pieczemy około 2o minut w 180 stopniach.

Wartość odżywcza:

(1 babeczka)

66 kcal

białko 5,4 g

tłuszcze 4,1 g

węglowodany 1,75 g