
***
A gdyby tak zamiast tradycyjnej jajecznicy czy omleta zrobić babeczki? To fajna propozycja na drugie śniadanie. Pakujemy do pudełka i na wyjście jak znalazł. W przeciwieństwie do jajecznicy babeczki smakują dobrze także na zimno. Pokochają je dorośli jak i dzieciaki. Wybór dodatków jest nieograniczony 🙂
Składniki:
(5 babeczek)
3 jaja
50 ml mleka
łyżka dowolnych otrąb
kilka listków świeżego szpinaku
kawałeczek fety
sól, pieprz

Wykonanie:
- Jaja rozbijamy widelcem razem z mlekiem i otrębami.
- Dodajemy przyprawy i pokrojone listki szpinaku.
- Gotową masę wlewamy do silikonowych foremek, na końcu do każdej z nich wrzucamy po 2-3 kosteczki fety.
- Całość pieczemy około 2o minut w 180 stopniach.
Wartość odżywcza:
(1 babeczka)
66 kcal
białko 5,4 g
tłuszcze 4,1 g
węglowodany 1,75 g