
Święta coraz bliżej, pracy w kuchni coraz więcej. Dziś zapraszam na szybkie czekoladki – robi się w je dosłownie w kilka minut, są słodkie, naturalne bez cukru, syropu glukozow0-fruktozowego i innych szkodliwych dodatków. Na pewno zachwycą domowników, jak i gości. Sama rozkosz !
Składniki:
(20 czekoladek)
pół szklanki oleju kokosowego
2 łyżki miodu/ksylitol
3 łyżki kakao
garść orzechów włoskich
kilka suszonych plasterków jabłka

Wykonanie:
- Olej kokosowy wraz z miodem rozpuszczamy w kąpieli wodnej (małą miskę z olejem wkładamy do większej z wrzątkiem.
- Do rozpuszczonych składników dodajemy kakao i drobno pokrojone jabłka i orzechy.
- Dokładnie mieszamy i łyżką przekładamy do silikonowych foremek.
- Wkładamy na 20-30 minut do zamrażarki i gotowe !
- Przechowujemy w lodówce – choć u mnie nie ma czego przechowywać 🙂