Domowe czekoladki w kilka minut

desktop18

Święta coraz bliżej, pracy w kuchni coraz więcej. Dziś zapraszam na szybkie czekoladki – robi się w je dosłownie w kilka minut, są słodkie, naturalne bez cukru, syropu glukozow0-fruktozowego i innych szkodliwych dodatków. Na pewno zachwycą domowników, jak i gości. Sama rozkosz !

Składniki:

(20 czekoladek)

pół szklanki oleju kokosowego

2 łyżki miodu/ksylitol

3 łyżki kakao

garść orzechów włoskich

kilka suszonych plasterków jabłka

desktop19

Wykonanie:

  1. Olej kokosowy wraz z miodem rozpuszczamy w kąpieli wodnej (małą miskę z olejem wkładamy do większej z wrzątkiem.
  2. Do rozpuszczonych składników dodajemy kakao i drobno pokrojone jabłka i orzechy.
  3. Dokładnie mieszamy i łyżką przekładamy do silikonowych foremek.
  4. Wkładamy na 20-30 minut do zamrażarki i gotowe !
  5. Przechowujemy w lodówce – choć u mnie nie ma czego przechowywać 🙂