Jaglanka czekoladowa z pomarańczą i masłem orzechowym

untitled-export22

Staram się jeść 4 posiłki dziennie, o mniej więcej stałych porach. I oczywiście dbam o to by były one bardzo urozmaicone, pełnowartościowe i oczywiście pyszne ! Bo jedzenie jest wielką przyjemnością, której nie warto sobie odmawiać. Oto moje drugie śniadanie – na słodko ! I jak tu nie kochać zdrowego żywienia?

Składniki:

(jedna szklanka)

2 łyżki kaszy jaglanej

100 g serka ziarnistego

łyżka kakao

łyżeczka miodu

pół pomarańczy

łyżeczka masła orzechowego

untitled-export23

Wykonanie:

  1. Kaszę gotujemy w małej ilości wody do miękkości (2 łyżki kaszy: 4-5 łyżek wody).
  2. Ugotowaną kaszę mieszamy z serkiem, miodem i kakao.
  3. Dodajemy kawałki pomarańczy i masło orzechowe.
  4. Całość mieszamy !