Dyniowe tarty na Halloween

Składniki:

Spód
Szklanka płatków owsianych
¼ kostki masła
łyżka kakao
łyżka miodu/cukru/ksylitolu

Mus:
Szklanka puree z dyni
2 łyżki miodu
sok z pomarańczy
pół łyżeczki gałki muszkatołowej
łyżeczka skórki otartej z pomarańczy
łyżeczka żelatyny (na ok 1/3 szklanki gorącej wody)

Gorzka czekolada (do ozdoby)

Wykonanie:

  1. Składniki na spód mieszamy ze sobą, tworząc jednolitą masę.
  2. Wykładamy nią tartaletki silikonowe.
  3. Mus mieszamy z resztą składników, dodajemy żelatynę rozpuszczoną w wodzie.
  4. Gotowe tarty wkładamy do lodówki, aż mus się zetnie.
  5. Roztopioną czekoladą rysujemy pajęczyny za pomocą patyczka.