BezglutenoweDania główneDla aktywnychWegańskie

Makaron z pomidorami i cieciorką

Nie macie czasu na gotowanie albo nie lubicie za długo stać przy garach? Oto bardzo szybki obiad – jego przygotowanie zajmie dosłownie 10 minut, czyli dokładnie tyle czasu ile trwa gotowanie makaronu. Niemożliwe? Przekonajcie się sami. Po raz kolejny widzę, że w prostocie siła 🙂

Składniki:

(4 porcje)

4 szklanki makaronu (u mnie kukurydziany)

puszka pomidorów krojonych

puszka cieciorki 

cebula

ząbek czosnku

łyżka oliwy/masła

przyprawy: sól, pieprz, oregano, papryka słodka, chili

*do posypania: ser żółty, pietruszka lub szczypiorek

Wykonanie:

  1. Makaron gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.
  2. W międzyczasie cebulę i czosnek drobno kroimy, podsmażamy na tłuszczu.
  3. Dodajemy pomidory, cieciorkę i przyprawy.
  4. Ugotowany makaron wrzucamy do reszty, całość mieszamy.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *