Bounty na owsianym spodzie

Bounty to mój smak dzieciństwa. Uwielbiam smak kokosa jednak na co dzień staram się (choć nie jest to łatwe) unikać kupnych słodyczy. Za to sama przygotowuje je regularnie ! Kokosowy baton skradł moje serce i zachwycił podniebienia warsztatowiczów!

Składniki

(średnia forma)

2 szklanki płatków owsianych

2 łyżki miodu

ok. 1/3 kostki masła (można zastąpić olejem kokosowym)

pół puszki mleka kokosowego (stała część)

400g kokosa

gorzka czekolada

3-4 łyżki mleka

Wykonanie:

  1. Płatki mieszamy z masłem, łyżką miodu i całość dokładnie mieszamy rękami.
  2. Podobnie mieszamy kokos z mleczkiem i resztą miodu.
  3. Formę wykładamy folią lub papierem – na spód wykładamy płatki – mocno ugniatamy, na nie masę kokosową a na wierzch roztopioną czekoladę z mlekiem (w kąpieli wodnej).
  4. Wkładamy do lodówki minimum na godzinę.