
Bounty to mój smak dzieciństwa. Uwielbiam smak kokosa jednak na co dzień staram się (choć nie jest to łatwe) unikać kupnych słodyczy. Za to sama przygotowuje je regularnie ! Kokosowy baton skradł moje serce i zachwycił podniebienia warsztatowiczów!
Składniki
(średnia forma)
2 szklanki płatków owsianych
2 łyżki miodu
ok. 1/3 kostki masła (można zastąpić olejem kokosowym)
pół puszki mleka kokosowego (stała część)
400g kokosa
gorzka czekolada
3-4 łyżki mleka

Wykonanie:
- Płatki mieszamy z masłem, łyżką miodu i całość dokładnie mieszamy rękami.
- Podobnie mieszamy kokos z mleczkiem i resztą miodu.
- Formę wykładamy folią lub papierem – na spód wykładamy płatki – mocno ugniatamy, na nie masę kokosową a na wierzch roztopioną czekoladę z mlekiem (w kąpieli wodnej).
- Wkładamy do lodówki minimum na godzinę.