Dania główneWegańskie

Makaron z zielonym pesto z rukoli

To pesto to symbol naszego sobotniego lenistwa. Jesteśmy z Biszkim na “wczasach” u moich rodziców. Mój mąż pojechał na męski weekend więc zostaliśmy sami, bo w sumie rodzice też są na wakacjach 🙂 Ale korzystamy z uroków ciszy i samotności i całkiem nam z tym fajnie. Rozłożyliśmy leżaki w ogrodzie, popijamy wodę z ananasem i limonką i wcinamy zielonego pesto, bo nic innego nie chciało mi się dziś robić 🙂 Jest bosko!

Składniki:

2 solidne garści rukoli

garść szpinaki

garstka orzechów włoskich

2 ząbki czosnku

odrobina soli i pieprzu

oliwa (ok 1/3 szklanki)

makaron

Wykonanie:

  1. Wszystkie składniki na pesto miksujemy.
  2. Gotujemy makaron, mieszamy z pesto i gotowe 🙂

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *