Lody jogurtowe z jeżynami

Upały tak męczą, że nic innego nie pomoże jak tylko zimne, domowe lody! Lubi je chyba każdy, ale dobra wiadomość jest taka, że tymi można bezkarnie się objadać! Nie mają w sobie cukru, sztucznych dodatków a smakują obłędnie. Ciekawe? Zobaczcie przepis!

Składniki:

3 banany (zamrożone wcześniej)

szklanka jeżyn (również zamrożone)

1 duży jogurt grecki

Wykonanie:

  1. Zamrożone owoce miksujemy z jogurtem.
  2. Przekładamy do pojemnika i wkładamy do lodówki na min. 1,5 h.

*Jeśli lodów nie zjadamy od razu, tylko chcemy je przechować w zamrażarce należy co godzinę lub dwie wyciągać je i ponownie przemiksować. Robi się to po to, by nabrały puszystości, w innych wypadku zamarzną mocno i ciężko je nałożyć 🙂