BezglutenoweDla maluchówSłodkości

Bananowe muffinki na maślance

Macie w domu umierające banany? To po prostu je zgniećcie widelcem i zróbcie szybkie, puszyste muffiny!

Składniki:

(8 – 9 sztuk)

3/4 szklanki mąki gryczanej jasnej (zmielona kasza)

łyżka mąki ziemniaczanej

łyżeczka sody

jajko

1/4 szklanki oleju

1/4 szklanki maślanki

4 łyżki ksylitolu

duży banan

kilka kostek gorzkiej czekolady

Wykonanie:

  1. Banana rozgniatamy na papkę.
  2. Dodajemy do niego mokre składniki i całość mieszamy.
  3. W drugiej misce mieszamy suche składniki.
  4. Całość łączymy ze sobą, dodajemy pokrojoną w kosteczkę czekoladę.
  5. Ciasto nakładamy do papilotek (3/4) i pieczemy 25 minut w 180 st.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *