PrzekąskiSałatkiWegetariańskie

Sałatka z kuskusem i granatem

Składniki:

2 szklanki napęczniałego kuskusu
pół słoiczka pomidorów suszonych z zalewy
1 mała czerwona cebula lub szalotka
50-80g fety
3 łyżki uprażonych ziaren słonecznika (migdały, orzechy)
2 garście suszonej żurawiny
połówka granata (wyłuskane pestki)

dressing

2 ząbki czosnku
łyżka miodu
5-6 łyżek oliwy z oliwek/oleju
1 łyżka octu balsamicznego
sok wycisnięty z połowy cytryny
sól, świeżo mielony pieprz
kilka listków mięty
3 łyżki posiekanej natki pietruszki

Wykonanie:

Do miseczki wrzucamy kuskus, kroimy pomidory suszone i siekamy cebulkę. Rozkruszamy fetę. Łączymy z pozostałymi składnikami. Dekorujemy natką pietruszki. Dodajemy dressing.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *