Dla maluchówSłodkości

BABECZKI MALINOWE

Składniki:

ciasto:

2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
kilka łyżek ksylitolu (4-5)
1 jajko
0,5 szklanki oleju
1 szklanka mleka

krem:

mascarpone
1/3 szklanki śmietany kremówki
2 łyżki ksylitolu
sok z połowy cytryny
1/3 szklanki zmiksowanych malin

Wykonanie:

  1. Składniki na ciasto wymieszaj: suche osobno, mokre osobno i całość razem.
  2. Wlej do foremek.
  3. Piecz ok 20 minut w 180 st.
  4. Wszystkie składniki na krem wymieszaj ze sobą, nakładaj na muffinki za pomocą rękawa cukierniczego.
  5. Ozdób malinami.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *