NA TALERZUPrzekąskiSałatkiWegetariańskie

LEKKA SAŁATKA Z GREJFRUTEM I AWOKADO

U mnie po świętach zdecydowanie wszedł detoks 🙂 Przeszłam na lekkie dania, mnóstwo warzyw, rozmaite sałatki i koktajle. Choć zima za oknem to takie kolorowe potrawy dobrze na mnie działają i dodają mi energii. Zapraszam na wyjątkową, delikatną ale wyrazistą w smaku sałatkę!

grejfrut

awokado

cebula czerwona

kawałek sera pleśniowego lub fety

sos:

4 łyżki oliwy

łyżeczka miodu

łyżeczka musztardy francuskiej

łyżka octu jabłkowego

świeżo mielony pieprz

garść kolendry do ozdoby

Grejfruta filetujemy (za pomocą noże obkrawamy boki – zarówno grubą jak i tą jasną skórkę w środku), kroimy na plastry (każdy z nich jeszcze na pół). Awokado obieramy i również kroimy na paski, a cebulę w krążki. Całość układamy na talerzu, posypujemy pokruszonym serem. Składniki na sos mieszamy – gotowym polewamy sałatkę i posypujemy świeżą kolendrą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *