Dla aktywnychNA TALERZUSłodkości

Czekoladowe muffiny z fasoli i różowym lukrem

Fotografia kulinarna daje sporo frajdy i jest moją wymarzoną pracą. Ale takie ujęcia to niestety nie “pstryk” i mamy zdjęcie. Stylizacja kulinarna to: godziny kreatywnej pracy nad ujęciem, mnóstwo bałaganu, poprawek, prób, niepowodzeń, walki z czasem lub światłem, zniechęcenia, frustracji, stresu a nieraz i strat, bo czasem trzeba coś szykować od nowa. O tym jak powstają moje zdjęcia krok po kroku dowiecie się z moich lekcji w każdy czwartek o 19.00 na stories 🙂

Skutkiem tych zdjęć było całe studio w lukrze i posypkach – ale co z tego? Liczy się efekt i radość z tego co się robi! Ja jestem zadowolona z efektu, zapraszam i was do nacieszenia oka oraz na przepis na te słodkie cudeńka!

puszka fasoli czerwonej

2 jajka

solidna łyżka kakao

łyżeczka proszku do pieczenia

2 miarki białka (białko użyłam zamiast dosładzania, można je zastąpić miodem, cukrem czy ksylitolem lub bananem)

łyżeczka cynamonu

Lukier

Białko jaja

ok 10 łyżek cukru pudru

Łyżka soku z buraka

Wszystkie składniki miksujemy na masę, wkładamy do silikonowych foremek i pieczemy ok 25 minut.

Składniki na lukier ubijamy ok 5 minut aż stanie się błyszczący (jego konsystencję można na bieżąco zmienić – jeśli jest za rzadki dodaj cukru pudru, gdy za gęsty odrobinkę wody).

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *