BezglutenoweNA TALERZUSłodkościWielkanoc

Mazurek sernikowy z mango

Składniki:

spód

2 szklanki wiórków kokosa

1 szklanka migdałów

0,5 szklanki płatków owsianych

2 łyżki miodu

ok 7 łyżek oleju kokosowego

masa serowa:

0,5 kg twarogu lub serka naturalnego

1 łyżka żelatyny

1/4 szklanki mleka

2 łyżki miodu

sok z połowy cytryny + skórka

2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczy

pół szklanki pulpy z mango (u mnie zmiksowane mrożone)

Wykonanie:

  1. Wszystkie składniki na spód wrzucamy do miksera. Formę wykładamy folią spożywczą, spód i boki wykładamy masą – wkładamy do lodówki na 15 minut.
  2. Ser mieszamy z miodem, cytryną, skórką. Mleko podgrzewamy, dodajemy żelatynę i mieszamy aż się rozpuści. Dodajemy 2 łyżki sera, mieszamy dokładnie by nie było grudek i całość wlewamy do reszty sera.
  3. Na spód wylewamy masę serową. Na wierzch nakładamy nierównomiernie pulę mango i za pomocą wykałaczki robimy wzorki w różne strony.
  4. Zostawiamy na noc do zastygnięcia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *