Kurczak z fetą i świeżą żurawiną

2 piersi z kurczaka

pół opakowania fety

4 ząbki czosnku

szklanka świeżej żurawiny

1/2 szklanki bulionu lub wody (ja użyłam gotowy bulion z suszonych warzyw)

sok z połowy pomarańczy

2 łyżki octu balsamicznego

2 łyżki miodu

1 łyżka musztardy

sól, pieprz

łyżka masła

  1. Piersi kroje na cienkie filety i tłukę jak na kotlety – do środka pakuję kawałki fety, składam w roladkę, oprószam solą i pieprzem.
  2. Na patelni rozgrzewam masło, wrzucam roladki i delikatnie obsmażam z każdej strony (nie muszą być gotowe w środku). Ściągam roladki na talerz.
  3. Na wcześniej użytą patelnie wrzucam drobno posiekany czosnek, delikatnie obsmażam po czym wrzucam: żurawinę, bulion z kurczaka, sok z pomarańczy, ocet balsamiczny, miód i musztardę. Całość doprowadzam do zagotowania. Następnie dokładam roladki i duszę pod przykryciem ok 10 minut aż kurczak będzie ugotowany.
  4. Smacznego!